KUNSTPROJECT 'NO' IN VOORMALIGE ST. BERNARDUSSCHOOL, BERGEIJK.
Te bezichtigen van 30 sept. tot 30 okt. 2018.

Het thema ‘NO’ heb ik gekozen om sociaal- maatschappelijke redenen;
'We leven in een tijd waarin we worden meegetrokken in een rollercoaster van activiteiten en veranderingen. Het kunstproject 'NO' is een bewustwordingsproces geworden. Waar zeggen we ‘NO’ (nee) tegen.
Het is een totaalproject geworden, waarbij het plafond, muren en vloer meedoen. De voorwerpen die erin staan hebben een symbolische betekenis daarvan zijn een aantal handmatig gemaakt'. 

Op het schoolbord heb ik met krijt geschreven; Waar zegt u ‘NO’ tegen?

Op de stoel kunt u gaan zitten om het project 'NO' te bekijken. Er staan foto’s op de zitting van me op 18 jarige leeftijd. Ik ging naar de AKV Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch. Jong en verwachtingsvol keek ik uit naar de toekomst. Jaren later heeft mijn kunstopleiding me hier gebracht om dit kunstproject te realiseren in een schoolgebouw. Over een paar maanden wordt het gebouw afgebroken. Kinderen hebben er plaats genomen in de klas op een stoel. Onzeker en met verwachtingen. Ze kunnen deze maand nog een keer komen kijken voor een laatste indruk, om afscheid te nemen en laagdrempelig kennis te maken met kunst en kunstenaars.  Dat een gebouw met zoveel herinneringen afgebroken gaat worden, daar zegt ik ‘NO’ tegen en geen andere permanente functie kreeg toegewezen.
Wilhelmien van Dijk- Knapen