Park Expositie; "Zitten is een Werkwoord"   

 

19 t/m 25 aug 2017  Locatie: Landschapspark Mien Ruys, Riethovensedijk, Bergeijk.
Rietvelds statement; ‘Zitten is een werkwoord’ is legendarisch. Hij deed zijn uitspraak naar aanleiding van kritiek op zijn houten stoelontwerpen, waarop je niet te lang kon zitten; ontworpen vanuit ‘Stijl’-principes zoals eenvoud en functionaliteit. Rietveld vond dat zitten een mate van ongemak met zich mee mocht brengen en niet alleen gericht diende te zijn op comfort: “Als je moe bent, ga je maar liggen.”
Makers, kunstenaars en ontwerpers werden door Stichting Rietveld & Ruys uitgenodigd een stoel aan te leveren vanuit de vraag: "Wat is jouw antwoord op de huidige zitcultuur en welke inspiratie biedt Rietvelds uitspraak? 
Top 10
Stoelen van tien topontwerpers/kunstenaars en aanstormende talenten vormden de vaste kern van de expositie: Piet Hein Eek, Tejo Remy & René Veenhuizen, Snodevormgevers, Aart van Asseldonk, Jurgen Bey, Nacho Carbonell, Spectrumdesign, Mal-furniture, Matty Christensen en Bert Staal, Antwan van Delft en Enrichers (Institute for Applied Motions). Uiteindelijk zijn meer dan 100 ontwerpen geëxposeerd, die zijn terug te vinden in de bijbehorende catalogus! Twee stoelen van Wilhelmien-art o.a. 'Green Grass Chair' en 'Stoel 1975' waren te zien tijdens de Parkexpositie.