BLOEMEN IN DE KUNST DOOR DE EEUWEN HEEN

 Lezing: Op 17 september 2020 door Wilhelmien van Dijk- Knapen. 

In de voorjaar en de zomer wanneer het Ploegpark op z’n mooist is, word ik al wandelend bevangen door de schoonheid van deze magische plek. De bomen wisselen elkaar af met daaronder een groen tapijt van gras. Kleurige borders met een bonte mengeling van bloemen en planten die zich uitstrekken voor de Ploeggebouwen. Oprecht een feest voor het oog. Het is het levenswerk van Nederlands bekende tuinarchitecte Mien Ruys. Door haar bijdrage aan het culturele erfgoed van Bergeijk, raakte ik geïnspireerd tot deze lezing;    >     Bloemen in de kunst door de eeuwen heen.   

Niet alleen Mien Ruys ook andere kunstenaars hebben zich laten inspireren door bloemen en planten.

Meerdere kunstenaars met hun kunstuitingen wil ik belichten in deze lezing.

De lezing wordt gegeven door Wilhelmien van Dijk- Knapen op 17 SEPTEMBER 2020 in de aula van de Beatrixschool, Domineestraat 2, te Bergeijk. Je bent welkom vanaf 19.30 uur en de lezing begint om 20.00 uur. 

Je kunt je aanmelden voor de Corona proof lezing; info@bergeijksekunstenaarsvereniging.nl

 

Reactie naar aanleiding van de lezing;

Beste mensen.

Gisteravond is de lezing door Wilhelmien van Dijk-Knapen "Bloemen in de kunst door de eeuwen heen" goed verlopen. Ook wat de Corona-regels betreft, daar konden we in de aula van de Prinses Beatrixschool ruimschoots aan voldoen. We mochten na afloop niet schreeuwen, er klonk wel applaus. Bedankt, Wilhelmien. 

 

FLOWers, bloemen en planten

Wilhelmien van Dijk- Knapen is initiatiefneemster van de expositie 'FLOWers, bloemen en planten'. Samen met Jos Smeets (kunstenaar) heeft ze haar schouders onder deze groepsexpositie gezet. De Bergeijkse Kunstenaars Vereniging omarmd dit mooie initiatief van haar. Het is een kleurrijke samenstelling van allerlei kunstvormen geworden, geïnspireerd op bloemen en planten. 

 25 Kunstenaars uit Bergeijk en omgeving hebben kunstwerken gemaakt met dit thema. Het is een expositie die gezien mag en moet worden nu de wereld een stuk kleiner is geworden door de beperkingen rondom het coronavirus.

De groepsexpositie:' FLOWers, bloemen en planten' is te bezoeken van 4 oktober t/m 22 november 2020 in het;

Cultuurhuis, Domineestraat 8a, 5571EJ Bergeijk.

Openingstijden: do - vrij - zo van 13.00 - 17.00 uur.

We houden ons aan de bekende RIVM regels

www.cultuurhuisbergeijk.nl